MART AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Genel 02/03/2023 16:42

Artvin Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin Başkanlığında, Balcıoğlu Mahallesindede gerçekleştirildi.

Şeffaf Belediyecilik kapsamında halka açık bir şekilde Balcıoğlu Mahallesi Artvin Barosu Av. Suat Varan Hizmet Binası ve Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen Meclis Toplantısı; Kahramanmaraş ve Hatay Merkezli on bir ilimizi kapsayan ülke nüfusunun %15-20’sini etkileyen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ve Ulusal Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla birlikte bu topraklar için canını veren şehitlerimizin anısına saygı duruşunda durulmasından sonra İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin toplantının açılış konuşmasını gerçekleştirirken 6 Şubat tarihinde gerçekleşen Kahramanmaraş ve Hatay merkezli on bir ili etkileyen depremde hayatlarını kaybeden 45 bin kişiye Allahtan rahmet, 100 binin üstündeki yaralıya şifa diledi. Başkan Elçin, ‘Artvin Belediyesi olarak içerisinde mimar mühendis ve teknikerlerin yer aldığı 5 kişilik ekip kurduk.  Bu ekibin görevi; merkezde altında iş yeri bulunan binaların iskana uygun olup olmadığını tespit etmek ve raporlaştırmak. Bu raporlar doğrultusunda Artvin’de imardan dolayı bir ölüm veya yaralanmaların olmaması için ne gerekirse onu yapacağım. Yönetmeliğe uygun olmayan, kolonu kesilen ya da risk tespiti olan binalar için uygun olan işlemler gerçekleştirilecek, gerekirse yıkılacak” dedi.

Mart ayı Olağan Meclis Toplantısı 4 gündem maddesinin görüşülerek oy birliği ile karara bağlanmasıyla sona erdi.

Meclis Toplantısında görüşülen gündem maddeleri şunlardır:

1-            Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğünce hazırlanan 10 maddeden ibaret "Fen İşleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği" taslağının görüşülmesi,

2-            Artvin Orman İşletme Müdürlüğü ve Belediye Başkanlığı arasında, Belediyemiz tarafından yapılmış olan imar planına yönelik Rize İdare Mahkemesinde devam etmekte olan dava konularının sulhu için yapılan plan değişikliklerinin, Artvin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Belediye Başkanlığı arasında, Belediyemiz tarafından yapılmış olan imar planına yönelik Rize İdare Mahkemesinde devam etmekte olan dava konularının sulhu için yapılan plan değişikliklerinin ve, Artvin Merkez İmar Planlarının muhtelif yerlerinde, görülen lüzum üzerine yapılan plan değişiklikleri dosyalarının görüşülmesi

3-            Artvin Merkez Dere Mahallesi 172 ada 2 parsel ve 292 ada 9 parsel sayılı taşınmazlara yönelik Erzurum Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun almış olduğu Kurul Kararına istinaden Belediye dosyasının görüşülmesi, Başkanlığınca hazırlanan plan değişikliği teklifi

4-            Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörlüğü'nün 30.12.2022 tarih ve 76079 sayı ile Belediye Başkanlığına sunmuş olduğu Artvin Merkez Çayağzı Mahallesi 163 ada 54 parsel sayılı taşınmaza ait 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği teklifi 05/01/2023 tarih ve 9 sayılı Meclis Kararı ile İmar Komisyona havale edilmiş olup, İmar Komisyonu tarafından hazırlanan Komisyon Raporunun görüşülmesi.

Meclis toplantısının ardından Başkan Elçin yurttaşların sorularını yanıtladı.

Belediye Meclis Toplantısına; CHP İl Başkanı Orhan Atan, CHP Milletvekili Aday Adayı Ahmet Biber, CHP Merkez İlçe Başkanı Olgun Gümrükçü, CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Dilek Çoruh, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şeref Öngüner, Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, DİSK/Genel-İş Artvin Şube Başkanı Selim Bilgin, S.S. 33 Nolu Minibüsçüler ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Remzi Yıldız ve Artvin halkı da katıldı.